Pages

Friday, February 24, 2012

sekali lagi ku menyaratkan kepala

alhamdulillah....dengan IZINNYA...1st draft aku suda langsai...tp hanya 1st draft...bkn yg tentu dan akhir..rs lega selega leganya..even diz weekend aku akn menggilakan kepala otak sendiri cr references yg berterabur...tp tu bkn topic yg menarik utk ditulis...

arini dpt jgk aku cr makna lirik "AKU MAAFKAN KAMU"...ramai org sedar lagu tu mmg sumthing...lirik dlm menggaung bkn si calang dpt mengorek segala rhsia tutur kata berlagu...sgt menraik...even 1st time 2nd time dgr aku x suker LANGSUNG...

terpanggil aku utk ke sini...

http://rashidi.zin.my/silent-thoughts/2011/11/19/tafsir-lirik-aku-maafkan-kamu.html

hurm...laen org laen pndangan...tp setiap yg dia tfsirkan boleyh masuk logic akal...hurm xkesa nk kaitkan lagu tuh dgn kehidupan sendiri..atau nk mengaitkan dgn masyarakat..nk besar lagi..???ok negara pun boleyh...haha...xterbatas hak utk berfikir bukan..tp bila tiba pd konklusi .."AKU MAAFKAN KAMU".....itu sgt SESUATU..!!!

Monday, February 20, 2012

.........

haha...updating status...quotes....always ur routine...but did u really do whatever u said??collecting thumbs up from those...just making people who really noe who u r...puke in a full of bucket...seems like wanna throw them all at ur face...!!!!please get up from ur long dreams...dun be selfish n never do evry word ur spoke here n there....please...please....!!!!

cakap setinggi gunung sedarlah...org xlarat dgr bnde yg berlarutan setiap hari...wake up...if reading from left to right fail to make u aware...just try from right to left...HE always beside u whenever u need help and concern...!!!

pLease...!!!bangun dari mimpi....

Thursday, February 16, 2012

=)

saya bukan penasihat yg baik tapi...smlm sy bc status awak....sy jgk sedeyh..n makngah cerita jgk lah ape yg jadi...nak tanya awak...xbrani nk kacau...mgkin call...mgkin msg...erm..mgkin bkn masa yg sesuai...hey my dearie kazen...Tuhan lebih sygkan dia...redhakan die pergi...xbermakna awak luper pd dier..kan..doa tuh pnting...lebih snang brcakap kan..?hmm...tp semua org pun akan ckp kat awak bnde yg sama...sooooo...sabar lah yer....

hey awak...smlm kite berdebat soal kawen..hurm..bgus jgk awak krg berperasaan...tu perisai org beriman..awak x rs ker..?ha2..ape pun...jgn lah rs diri awak tu mutant sgt...perkara biase jer..sekurg2 krg nyer awak dpt mengasingkan diri awak dr perkara remeh temeh...long way to go kan..=) awak nk capai ape yg awak nk..x abs di sini sj...impian awak smbung blaja lg smpai yg tertinggi..amin...sy doakan yg terbaik...selebihnyer kita serah pd DIA..yg pnting berusaha...dan doa dr org2 yg syg pd awak...=)

smlm asik fikir psl ayahanda sendiri...nak call..da blk keje ke belum..?tp tetiba abah da telefon dulu...sooo..ok lah...xtawu r plak apsal tetibe ngengade sgt tgh ckp rs sedeyh la plak...ngengade x ngengade x..?haha..korg bc entry ni msti rs menyampah plak sket2 kan...kalau la rumah dkt alangkah bahagia nyer...

Tuesday, February 14, 2012

(?_?)

seminit pun boleyh mengubah mood hari anda bukan...?hehe...diz week...n following weeks might be de full weeks from 8 to 5...n waktu mlm masing2 berhempas pulas menyiapkan ape yg dikejarkan....struggling siapkan proposal...last date submit 2 march btul x kwn2...?tp xperlu la nk membebel sgt tntg itu di sini...semua org pun akan buat...pressure not only on ur own....yer smgt utk buat....!!chaiyok chaiyok...utk kwn2 seperjuangan...GANBATTE KUDASAI...!!!jom sebut HAIT..!!! GANBARIMASU..!!!=)hehe

tp sedang sebuk jari menaip memerah otak utk sepotong 2potong 3potong dan berpotong2 ayat...amanah aku bertambah lagi....Dr kesayangan seeking for results of invertase n vitamins....haish..!!...paling kurang pun aku mohon berikan aku kesihatan yg baek..itu suda memadai....

vitamin kena lah tggu pakar balik...kerana alatan itu bkn empunya diri...procedure tetap procedure...xboleyh la nk langgar je kan semata mata nk siapkan kerja sendiri...ok...sy faham...sooo..Dr anda harus bersabar....siket lagi nk habis itu vitamin....2 weeks ahead i.allah sy akn sempurnakan...give u evrything...amin

invertase...Haish Dr....saya perlu cukupkan ilmu di kepala....kalau tidak...mgkin KIT mahal itu akan sia sia...xnk lah begitu kan...biar lah buat biler suda sedia segala.... so....Dr...!!!sabar yer....=) invertase saya akan berhempas pulas buat next week....tp menumpang di lab org...mesti blur2 jer especially 1st day...alaaa....xsuke nyer...tp haruslah bersyukur......ade jgk alat nk pakai...kalau xder mcm mn..?ish...!!k lah...serabut suda habis....sambung wat keje kawan2....gud luck eyh...!!!=))

Monday, February 13, 2012

HB amY saYang...!!!!

heyz..turn to 16 already...kamu berfikir mcm umur 16 x..??harap2 begitulah wahai cik Amy yang saya syg...jgn request bkn2 ea...jgn mntak nk beli kereta lembu sbb nk bawak pergi skolah...mmg nmpk sgt kamu tgh jiwa kacau...?whut happened..??hehe...

happY buFday lah ea amY syg...semoga pjg umur dan diberi kesihatan yg baek sepanjang masa.....=) krg2 siket buat bnda ngarut2..nnt mak abah mnjerit lagi...takut x takut x..?hehe.....soooo...nice to hold..nice to see....pjg umur kite jumper org peluk cium eyh...=)




I LOVE U...!!!!!

kontroversi sebuah gambar..

haish...seems like same matter happened again...whut a poor incident...bout comparing system...pun jd masalah....xsuker..?then u better get out...find ur own space....xsalah membanding sesuatu utk tujuan cadangan...tp smpai nk menyalahkan dan membodohkan sesame sendiri...ape kah itu...?be matured lah wahai anda anda di luar sn....tanah tmpat bumi dipijak haruslah dihormati bersama....xmntak disayangi pun....but please respect each other...

x abs dgn isu gmbr...disebabkan diri sendiri nk menang...abs isu KFC pun masuk skali....dat matter let them decide...jgn menghambur kata2 yg lebih dr sepatutnyer sdgkan anda anda sumer tdak ada di situ...whut a poor mentality...haish sungguh tdak faham....if 10 times same matter keep on repeating....x mustahil peristiwa sejarah berulang....same mcm ape yg kwn sy katakan....

Owh Tidak...!!!!jgn lah begitu......kerana mulut badan binasa....!!!

Saturday, February 11, 2012

...ini hanya pandangan..=)

Siapa yg xtahu tntg hot stuff KFC semenjak dua menjak ni sila angkat tangan..?herm...kontroversi video berdurasi 28 saat itu dah menghebahkan perkara tu ke sarata tempat lah aku rasa....even video berdurasi 28 saat tuh belum kukuh nk meng'conclude'kan ape ape...hurm...psl stuff sebegini...kdg2 org mmg mengamalkan concept "sharing is caring" bertitlekan video yg agak...errr..ntah sy x punya kuasa menafsirkan apa2...tp aku rasa itu sesuatu yg tidak patut...

Disebabkan itu jgk lah Malay right group Perkasa akan bersua muka musyawarah dgn i-City KFC staff due to the Youtube video......aish..u see....xpasal2 kejadian hanya di i-CiTy mnjadikan mereka sumer popular.....x berani aku nak melahirkan buah pikir lebih2 di sini..takut akan menyentuh isu2 sensitif....tapi utk korg2 yang suke mendropkan rs hati sana sini..pikir2 lah sebelum menaip....salah cakap badan binasa...

kalau soal servis lmbt yg dikatakan...both pihak haruslah give n take..but bkn memberi lesen pada sesiapa berkata isu2 yg sensitive n provokasi...uish itu bahaya....kena lah hormat 1 sama lain...kan..?

Tapi video berdurasi 28 saat itu harus diteliti sedalam dalamnya sebelum mn mn pihak menuding dan menyalahkan sesiapa..mesti ada sebab yg kukuh yg menyebabkan setiap satu mereka berkelakuan sebegitu...ikut pembacaan...emosi manusia mudah terganggu dlm keadaan panas dan jgk pnt....dan mgkin kata kata provokasi yg dihamburkan menjadi mangkin utk mereka bertukar kpd 'encredible hulk'...

ntah lah...aku bkn penganalisis yg tawu apa cerita dalam kain..tapi ape yang aku nmpak...bnda nih mgkin boleyh dielakkan kalau setiap satu mereka bersabar...bertolak ansur...kalau diri sndiri x mampu....adalah lebih baik jika berundur....

so hope perkara ini dapat diselesaikan dgn sebaik baiknye.....pray for dat...amiiin....=)

Thursday, February 9, 2012

=)

haha...terasa bnde yg aku cr nie bnda sia-sia...tp ntah laaa....lbih dr 10 commenter aku cr dr byk sumber kate lagu nie sgt best...bkn setakat best ...tp sgt sgt best...hurm..biler aku dgr...version lm n baru...ok i prefer Yuna yg nyanyi tp never forget de originality...kan...xder lame...xder la yg baru...but ntah sumthing bout diz song yg aku xtawu ape...lagu dier sgt ringkas...phrase same aje..tp ade commenter kater dgr 10x pun xjemu..hurm..aku rs aku setuju...kenape...?haaa.itu aku xtawu..mgkin sbb dier ringkas...xperlu nk bergurindam sedalam perigi buta mcm sesetengah lagu...hehe..tp dlm setahun dua hilang mcm tuh aje...

wahai janji setia sudah diucapkan,
aduh kata bersumpah telah kupadukan,
kini engkau pergi jauh membawa diri,
tinggal daku saorang dalam sunyi sepi,
nun bulan ditutup awan,
terkenang... hati bertambah rawan,
wahai jikalau ku tahu janjimu palsu,
tentu tidak kuturut sedari dahulu,

wahai janji setia sudah diucapkan,
aduh kata bersumpah telah kupadukan,
kini engkau pergi jauh membawa diri,
tinggal daku saorang dalam sunyi sepi,
nun bulan ditutop awan,
terkenang hati bertambah rawan...

hehe...to aniza miss keeptrustinfaith...aku rs kita da terbalik...aku pulak asik fikir alasan setiap 1 bnda...even aku pernah ckp kat kau sebaliknya...hehe....ade ape dgn "BULAN DITUTUP AWAN...?"...sape yg ade jwpn....jgn kedekot berkongsi.....=)to miss aniza its my pleasure if u fight me back....=P

video

Tuesday, February 7, 2012

thank you SHUK SAN=)



..alhmdulillah doa aku Tuhan suda makbulkan....mybe u never read diz...tp 10 years frenship aku n kau...itu sesuatu yg sgt berharga utk aku...xkesa ape kau rs...marah sedih dgn ape yg aku buat...aku mntak maaf...mgkin mmg slh aku...xnmpk ape depan mata...tp sebetulnyer..mmg x terlintas nk buat kau mcm tuh...

just view ur page...seems like u'r fine...alhmdulillah...sooo...afterwards...hope we can talk and contact like we used to like before...dlm aku buat dunno dgn marah kau...kdg2 bila ingat...aku jgk sedih...pening kepala mcm mn nk pulihkan keadaan..tp ea lah....aku just boleyh tggu dan berdoa...=)sooo until then...agak2 raya tahun nie kau dtg rumah aku x..?hehe...aku tggu kau setiap kali raya taw..kau x dtg mcm selalu...tapi aku faham kenapa...hidup x harus putus asa kan...

TQ SHUK SAN...=)

=)

heyz...xde cerita ape pun tapi just wanna share diz link utk korg view...
http://myalqurandansains.blogspot.com
hope ini dpt beri manfaat bersama terutama utk aku yg semua bnda x tawu....asal tahu buat bnda wajib...tp sebab dan alasan...or apa2 yg lebih dari itu...tersangat byk yg aku xtawu...ini bkn saja 1 sumber...just utk pembacaan...jgn pulak fikir setiap satu sedalam2 nya....hanya utk pembacaan kalian...jika membantu alhmdulillah..jika tdak...cari lah yg lebih baik...
untuk awak..terima kasih byk2...atas segala yg awak kongsi dgn saya..
kecik sungguh kita sebagai makhluk Tuhan...harus sentiasa berusaha untuk perbaiki diri sendiri..=) oyasumi nasai semua.....=)

Monday, February 6, 2012

happy bufdaY Teman Terbaik...=)

Teman terbaik...MUHAMMAD ZULHILMI BAHAR...sweet 23rd...i never gave u a thing when we were together...when ur alwayz beside me...when i'm in pain...when i'm sad...happy n numb...u alwayz there..thank u soo much...!!!! hope distance didnt make us far apart...kawan- kawan ade berkata kamu sukar didekati...sukar nak mengalah bila berkata...tapi alhamdulillah....no matter what...kamu tetap TEMAN TERBAIK aku....

Persue ur dreamz...no matter where ur feet step in...hope jumpa lagi satu ari nnt....didnt text u....didnt call u...doesnt mean everything and evry help u dropped on me..i forget...nope..!! i remember each thing...!!!especially de day....he left me...!!!ur heard evry single word from me about him along de nyte without falling asleep...terima kasih TEMAN TERBAIK...harap kamu dibekalkan kesihatan yg baek setiap hari..=)

Thing dat i miss about u...nk g raya rumah kamu lagi...terasa sgt bodoh bile lpskan peluang raya rumah kamu for de last time even u text me n call me more than once...rasa sesal n rugi x mgkin hilang sbb lpskan dat chance...kalau aku da buat kamu kecewa...mntak maaf TEMAN TERBAIK...i admit dat was my mistake...!!
TEMAN TERBAIK...jaga diri kamu di setiap hari muka...aku pasti satu hari msti kita akan jumpa lagi...

HAPPY BUFDAY TEMAN TERBAIK...!!!!!=)






Sunday, February 5, 2012

=)

migrain...if google dlm bahasa Greek nyer..bermaksud sebelah tengkorak..hehe...pelik...sebelah tengkorak...tp sebenarnyer..ape yg dimaksudkan...sakit kepala pada sebelah bahagian..hurm...korg2 pernah rs skt kepala yg sebegitu x...?jika ade...possibility itu adalah mgrain...sooo...saje2 google sedikit info utk kalian bace jgk jika mahu...=)

rs skt sebegitu jd disebabkan aliran darah dan perubahan kimia yg berlaku dlm otak...maka...disebabkan perubahan itu, arteri yg berfungsi utk mengalirkan darah ke otak terganggu maka timbullah sakit kepala...even worse..bkn stakat skt kepala...kalau kes yg da makin teruk...boleyh sbbkan diarhea or "cerry berry" dan jgk loya...x cukup dgn itu...ade jgk yg makin sensitif pada cahaya dan bunyi...uish susa jika begitu...

kdg2 migrain beri kesan pd pandangan yg dipanggil aura...ade yg nmpak zigzag...titik buta...dan mcm mcm lagi..tapi ini yg aku selalu nmpak...



ade jgk yg ckp 75% mgrain case terjadi pada wanita sj...n itu jgk symptom2 bg negara membangun..hehe...so kepada pemimpin2...boleyh la check bilangan migrain case di seluruh negara...jika tggi..maka negara anda sedang menuju pembangunan pesat..=)

Faktor2 yg boleyh sbbkan terjadinyer migrain...seperti di bawah...:
1. Terlebih, terkurang atau tidur yg tdak teratur....
2. Gaya pemakanan yg tidak teratur atau tidak makan...
3. Pengambilan ubat...
4. Perubahan cuaca...termasuklah sumber cahaya dr matahari atau lampu...
5. Bunyi atau bau yang kuat...
6. Tgk screen komputer or tv dlm jgka masa terlalu lama...
7. Stress...

so..tu la sket2 info utk dikongsi...if nak tawu lebih...sila lah kalian google sendiri ok...=)

Friday, February 3, 2012

yeah...!!!!

seronoknyer arini da jumaat...!!!seronok seronok seronok...!!!!
weekend nie kiter sumer dpt double day kan...dr 2 jadi 4...alhamdulillah....!!
isikan cuti dgn bnde berfaedah yer....
xluper...SALAM MAULIDUR RASUL semua....=)))

Wednesday, February 1, 2012

digniTas

sambil2 mencari info tentang ape sahaje mengenai Apis dan honey..jenguk plak ke blog yang kdg2 ade berita logic..dan kdg2 memang xpernah masuk akal langsung..hari nie aku terbace tntang sorg perempuan commit suicide sebab terima sms dating cancelled...haha...bodoh..tp mmg x boleyh nk selamat lah kalau prempuan tuh mmg btul2 tgh depression n memang de mntal disturbance..hurm..pelik..freak excuses laaa walau mcm mn pun...kan.

so..terfikir pulak aku pasal dignitas yang blogger itu ade sebut...ape itu?disebabkan rs curious yang teramat sgt...mgkin aku rs info nie aku lebih suker dr mncari pasal sejarah itu ini...haha..ku pun cr dan cari...come to 1 website..hurm..menarik...

Dignitas ini suicide society yang ditubuhkan dlm thn 90an dkt swiss...yg digunakan utk membantu mereka2 yg ade mslh utk bunuh diri...FREAK..!!hehe..society nie dikendali doctor and nurses yang amatur...

statistic pelanggan..hurm..setakat nie society tuh da assisted 840 suicide people yang major nye dr org Jerman....ku cr kenape boleyh jd mcm gitu...duduk Jerman x best ker?haha..rata2 dorg yang commited suicide ni byk yang nk redeem duit insurance..utk keluarga mereka settlekan segala masalah kewangan yg x tertanggung tanggung..n evry person they charge...5 ribu plus2 in dollar currency...hurm..cost yg lagi mahal dr Tuhan yang mematikan makhluk nye free free shj...kan?

sebelum suicide method tuh berjalan...patient ditanya berulang kali either they wanna proceed or not...if they still agree to say yes then it will be proceeded..s usual...overdose drugs dimasukkan dlm fruit juice...for the 1st 10 min...patient will fall asleep...n berlanjutan la smpai 30 min smpai pernafasan terhenti...if mcm nie...org yg suicide tuh ade rs sakit ker..?hurm..yg itu tak tahu laaa...previous ade jgk dorg buat through sedut helium gas..tp method tu agak menyakitkan...soo...ditukar pd drug uses...ish..ntah sekadar membaca...ape2 pun..kena percaya..kuasa hidup dan mematikan setiap satu di muka bumi hanya lah ALLAH SWT....=)