Pages

Monday, December 26, 2011

26 DisemBer

Semalam…baris roman dari MASTIKA edisi Disember agak membuat aku risau…saper yang x tahu tentang andaian si bijak pandai tentang 2012…mcm-mcm andaian yang dibuat…dan dihebahkan ke serata alam..tapi harus pulang pada asal…kepercayaan penguat diri…kiamat itu rahsia TUHAN…hanya DIA yang tahu…TAPI kadang2 terfikir jgk..apa yang membuat si bijak pandai mampu mengorek sehingga timbul tahun 2012….

Petikan terbaris mengatakan ada yang bakal berlaku pada January dan juga November…aish..ntah laaa….nak mengulas lebih2…terlalu cetek ilmu….sangat-sangat cetek…sedangkan isu semasa hari hari pun belum khatam…mungkin boleyh jadi bahan bual dengan CIK ANJE….hehe…kamus electronic bergerak yang x payah pakai battery…JLK 1023…itu bilik kuliah ku berkongsi ilmu pelbagai…terima kasih CIK ANJE…kamu mengajar saya ilmu atas BUMI ciptaan TUHAN xpernah habis…kan……

X abis dgn kesah 2012…reality alam yang x suda2…atas alasan nak mengurangkan gangguan di jalanan…makhluk tuhan dimatikan dgn 1 suntikan,…kalau tiada penebusan yang dilakukan dalam masa seminggu….makhluk tuhan kesayangan Rasullullah merudumkan jumlahnye…aish…adil ker..?aku sendiri x jmpa ape signifikasi impak baik dari sistem yang dibuat….haish sedih2….tapi nak mengubah system bukan sesuatu yang gampang macam kupas kacang kan………….. setakat bersuara ….x de siapa yang nak dengar kalau nama nya…tiada PENGARUH……………=)

Thursday, December 1, 2011

haraPan @ anGan~anGan

Antara harapan dan angan-angan yang mana korang rasa mampu menjadikan korang seseorang yang lebih baik…?kalau harapan jawapan nya…harapan sendiri atau orang lain…?ibu bapa…keluarga…kawan kawan…?dorg semua tu penting kan? tapi x der tolok banding dengan ibu bapa kita sendiri…betul x..?dengan harapan mereka jugak kita rasa apa yang kita buat sekarang nie semua nya tanggungjawab…tentu mereke senyum dan bernafas dengan kata Alhamdulillah kalau kita berusaha dan mendapat hasilnya....menarik nafas lega melihat anak sendiri yang bakal beroleh kejayaan menjadikan segala penat lelah bekerja siang malam…sakit pening semua dikata sehat…semua utk anak-anak sendiri…tapi wahai anak…bila da ada kejayaan sendiri…nak telefon ibu bapa seminggu sekali pun payah kan…..arghh…sedih nya…siapa yang bergelar anak….

Bercakap pasal angan-angan…siapa punya angan-angan yang lebih pnting…?diri sendiri atau org lain…?ada yang berkata mereka terpaksa melupakan angan-angan sendiri untuk puaskan hati org lain..utk membalas budi org lain….siapa yang punya jawapan…?akal sehat belum tentu dapat mnjawab sebaiknya…kerna banyak hati yang perlu diselamatkan….betul..?melainkan jawapan untuk selesakan semua orang…dan semua perkara…INSYAALLAH…tapi insyaallah itu datang dengan kata redha atau pasrah…?
Cubit paha kanan..peha kiri juga pedihnya…sakit yang terasa disana…sampai disini terasanya…kekurangan yang x dpt dielak memaksa untuk meminta daripada yang lain…janji yang x ditepati membuat yang lain memandang rendah serendah rendahnya…Jika ikhlas si kiri merasa sakit si kanan…haruslah berusaha sehabis daya melangsaikan segala yang si kanan telah lakukan….insyaallah satu hari nanti…..

Lumrah manusia biasa…momentum mendaki…di puncak…kemudian turun semula….argh…bila ada di bawah memang teruk sungguh rasanya…sungguh…!!! ku x tipu….berada di bawah dalam segala hal….kdg2 jiwa muda memberontak marah menyalahkan orang sekeliling hingga hilang santun pada yang lebih tua….Ya Tuhan…teruk sungguh hamba Mu…….

Benda yang sentiasa disimpan jika x dapat dimuntahkan bakal jadi racun pada diri sendiri…mula fikir yang bukan-bukan sedangkan perihal si dia mungkin sama….mungkin tidak….mana tahu..? tapi ada ke peluang kedua? nak cakap…takut malu diri sendiri….perihal perigi cari timba…boleh diterima ke..? mungkin ini anugerah dr DIA …makbul dari doamu…tapi …jika memang x ada…ku mohon pada Mu Tuhan…ada baik jika dilenyapkan segala rasa…makin hari makin jauh…nak mendekatkan yang suda jauh bagi aku bukan sesuatu yang gampang….kadang-kadang kehendak hati ingin didulukan…tp harus fikir pada asal…aku siapa….aku ada tanggungjawab sendiri yang harus aku dulu kan…kerna itu memang tanggungjawab aku…membaik kan nama mu…insyaallah dengan izin NYA…aminnnn…

Friday, November 18, 2011

cik atiQ

hye darlin'...u cakap u rindu i...text me " miss u cik arda...muah..." eleh....iyo lah tu cik atiq...rindu rindu pun lastly sape yg ring2 saper?sayer juge...awak tuh bz manjang...biler nak lajak sampai skudai lagi...?hehe...skudai xder ape...tp kat mn jumpa pun x kesa kan....jnji awak yang sayer mawu jmpe...neway...nice day darlin'...later on kiter jmpe k....tc..miss u toooo...muah muah...hehe=)

weekend again=)

heyz...today is friday...sooo tomorrow is saturday...a day after tomorrow is sunday...before it comes to week dayz again n again...carta hidup...sama seperti biase...seperti selalu...kdg2 bosan..kdg2 rancak...mcm lagu pittbull..haha.....masa berjalan...lame jgk aku da x jmpe dier...but excuse me..of course die x de mase pun nk ingt kat aku...kan?aku jer yang lebih..tapi suke ati laaa...bkn dier tawu pun...hey..kalau la saye boleyh pekik kat telinge awak tuuu....saye rindu awak...!!! JGK 3496..?ea ker?merapu lah..k bye...have a great weekend....sesungguhnyer terase berhutang dgn kawan2 tgk immortal...sbb aku plan baek punyer nak tgk sm sm but..lastly 11.11.11 kami sebilik dilanda demam kugha terlampau....nnt nnt la k...=))

Wednesday, October 19, 2011

=)

tgk page foodtech...penuh dgn cerita interview SPA sana sini..kwn2 de jgk tanyer de dpt ke x...erm..x ade..x dapat ape ape pun..hehe...hurm..da start cerita dkt sini...hal2 keje sumer da masuk dlm karung guni...xder lagi da search merata sane sini mcm mase intern dulu...ku and Sue..biler xder keje nak buat..ngadap PC a.k.a laptop g cari kerje..jobstreet page yg paling famous...smpai naik muak da aku update resume...tp satu pun x panggil...tanda2 negara maju ade lambakan org tanam anggur..haha...yeke?aku prnh bace jer...katenyer begitu...

harap n doa..kawan2 yang g SPA tu...ader rezki dapat ape yg dihajati...amin...ku yang stand still bergelar "PELAJAR"...yg still in de mood...erkk???in de mood ker..tenggelam timbul jer rs itu...biase laaa...ade mase semangat...de mase mmg rs nak pulang ke jalan...biler usaha2 tp x dapat...rs nk lempar semua bnde...tp biler dapat...semangat tetiber dtg balik...

tp biase laa..org kater buat ape pun masalah msti dtg untuk jadi rencah a.k.a MSG a.k.a ajinomoto...hehe...masalah ape...wah macam2...tp xpe..bkn ku sorg yg merasa or BAKAL merasa...tp org lain juge...hope masing2 strong strong and strong...=)ade rezeki x kemane..kan...

pandai nak..pandai la cari...i.Allah mampu bertahan dgn bekalan 2 bulan tp lps tu...xtawu..hanya harap harap n berharap...jadi...kene la beringat ape pun yg dibuat...pk hari hari depan ok...jgn seronok utk hari ini....esok luse pulak xde bekalan....

nak meminte...aish...cukup la menyusahkan kedua mereka even x salah sbb ku masih dibawah tanggungjawab...tapi ish...xmawu laaa....sndiri ikhtiar.....i.Allah.....=)

Tuesday, September 20, 2011

pasT daYs..raSe maRah..keCewa...seRabuT..menYampah..semua aKu yanG punYe..!!!

hye bLog..segala yang psl marah...kecewa...serabut...menYampah...semua aku nak sembur dkt kau...past days mmg bnde yg x menyenangkan jer yg kepala otak aku adap...tp org kate jgn pk sgt..nnt boleyh jd giler...haha...ye ke..??nk cerita kt 1 dunie pun keje giler..budget mcm aku sorg jer yg rs bnde2 diatas...poyo je lah..hehe..

cerita 1..hehe..smlm..13.41pm..received msg yg memang aku buat muke..mntak maaf byk2..x dpt nk elak...rs pns je muke bc bnde tuh...nk marah sape pun ku confius either the sender or org yg menyebabkan sender itu mnghantar begitu...tp cereus mmg aku SEDEYH a.k.a KECIK HATI terlampau...maaflaaa...saye manusia biaser...bknnye ku cntact ade bunyi2 seducing or whut so ever...just tnye wif hope ade dpt sum info yg boleyh mmbantu....ITU AJE...boleyh highlight TERANG lagi x...ITU AJE...mmg ku smpan msg tu selagi ku mampu...tiap hari ku bace mmg ku SEDEYH SGT2...cereus SEDEYH...!!!!kalau la die terbaca mntak maaf byk2 sbb i'm writting about u...Fuh..!!!berkaca jgk mate ku tulis bnde nie...memang mengaku ku SGT TERASA...even i avoid to feel dat way...i'm sorry...tp dun worry...evrything u've done...a.k.a helped me...sy x prnah luper jasa baek kamu.....alhmdulillah....kamu sum1 yg sgt baek..tp xtawu la mane silap nye..mgkin ku yg terlebih pk until it bacame -ve..tp ...ergh...!!!!ntah laaa.....sedeyh....coz ur kinddof sum1 important to me...but receiving dat thing buat aku sndiri pun goyang dgn ape yg aku rs...bia la........

cerita 2...hehe..hurm..pasal convo yg x sudah sudah...nie lebih pada buat aku SERABUT...yup aku SERABUT...betul jgk ape yg CIK NIZA ckp dlm bLOg die..mmg duit bkn segalanya...tp semua bnde pakai duit..kan...n zaman skrg nie....aku rs mcm nk highlight jer...SEMUA BENDA DKT DUNIA NIE X JALAN KALAU XDE DUIT..~~~sape agree..???kdg2 duit pun boleyh beli org...beli semuanya...n aku nk ckp lebih sket pasal management pihak berkenaan perihal convo nie...bkn sume org duduk setempat je dorg boleyh buat last minit rules and condition...n when it comes to the point...dorg da susa kan certain pihak...aish ntah laaaa....cpt la habis...sesungguhnye...ku sgt SERABUT....

ceriTa 3...hehe...as usual ku retain kan kesabaran ku pd HPLC yang ntah biler dpt jwpnnye...nie aku xnk cerita pjg2..nnt org muak...cukup lah tuh jer...korg pun msti faham biler buat labwork n x mnjadi...tuh bnde biase...so aku x pyh la nk poyo2 kecoh2 kt sini....kan kan..=P

ceriTa 4...hehe...fenomena pelik berlaku hr nie...kwn yg ku pk da xkan cntct lagi tetibe mncul di dpn skrin fon..cewah..hehe...ntah la ek...heartless reading everything u sent...maaf sgt2 if statement ku buat ko sedeyh or sewaktu dgn nyer...x boleyh nk pkse diri..tu yg ku rs...sooo ku cakap..jgn risau...sesi marah2 nie da x laku...ku siket pun x marah kau..just...aku da xrs ape2 coz i already adapt scenery baru...cewah..yela scenery yg fon aku x bunyi2 lagi mcm dulu...n kite x slalu jmpe lagi mcm dulu...btw alasan kau malu dgn ape yg kau da buat itu x cukup kuat utk aku terime...just dr dulu lagi ku ckp..uda uda la tuh....yg suda tuh suda...but ur getting far far away already...aku msg pun...alasan x topup sebab de mslh kewangan..hurm...k nk xnk ku terime..pecaya....tp if smpai da private bnde yg dulu nye dpt ku tgk...skrg x lagi...wah itu da cukup utk jwb semuanye....aku da lm accept yg ku da xde cntct2 ko mcm dulu lagi...but dup dup ko mncul hari nie...haha...mcm mimpi..=)jgn ckp psl hal maaf2 sbb semua bnde tuh xde hal laaa...just mmg ku admit ku X RASA APA APA pun sbb kau da lame ilang tibe2...ko ingt x last time aku call n my call putus...then after tuh i never cntct u again...coz evrything u spoke...make me think...kau da lain...tetibe berubah...n ape yg berubah tuh...ku rs ku da x knl...xtawu laaa....kite lepak2 jela eyh...ade masa...ada kesempatan...ada IZINNYA...semua akan jd mcm dolu dolu...hehe...tp skrg ...ku da selesa dgn ape yg aku ada.....kau pun kan...soooo...just pk psl diri sndiri...kalau ko nak pk psl kitorg...da lm dulu daaa......=)

Friday, September 16, 2011

3 hari masa bersendiri

hye every one...diz weekend hari mmg btul2 ku bersendiri...wah ayat..bersendiri bagai..hehe...liza went to her hometown...a.k.a attending marhaban..hehe...ingt g KL...plan x jd..ape2 pun liza...happy disamping family tercinte..diz weekend adik ku yg comot tuh pun sebok2 nk blk rumah...td call mak..kononnye adik aku tuh dpt menjelezkan aku dgn buat bunyi kunyah kerepek dekat telefon...eleh....x heran...mmg r rindu nk blk tp setakat nk jelezkan org....mcm tuh je ke cik mek...=P

hurm...ari nie tdo smpai dkt pukul 1...x la ngntuk sgt actually... tp pkse diri tdo lm lm sbb hari x bz sgt...plus hr nie ku luper hari jumaat...soooo hoooray..!!!! sok br ari sbtu...hehe

plan to go back 27hb nie..i.aLLah...tp xmntk pun cuti kt Doc lagi..mmg btul kwn2 ku ckp...hari nk convo rs serabut smpai rs mlsnyer nk pegi..haaa...aku pun rs mcm tu jgk skrg nie..hehe....baju nk pakai..kasut nk pakai...sumer xder lagi...last minit beli la nmpknyer as usual...hehe...

so hr nie xder buat ape pun..just analyze results jer tp smpai skrg pun x abs2 lagi....btw untuk sum1...kalau la awak dpt dgr...

"sayer rindu awak..!!!! g raye molek2 deyh...jgn mkn byk sgt..nnt x smpat nk cari toilet...hehe"...k bye...=P

Wednesday, September 14, 2011

menganTuk

hari nie cereus dtg keje mengantuk giler....sbb tdo pukul 2 semalam agaknyer...saper suro....pdn muker...mase byk abs utk fill in MARA form laa...mcm2 ditanyer...special thanx to cik aTiq..ko willing jd person to be contact time emergency..hurm..thanx yer cik atiq..=)jasamu dikenang..next time jmpe kt JB lagi aku pulak blnjer kuetiaw goreng...tp kt kdai lain..kdai hr tuh x sdp...hehe..thanx to cik tirah jgk...sbb bg link form tuh...kalau x mgkin lwt jgk ku tgk..thanx darlink..=)

erm...today...run protein again n again...s usual...soalan yg sm...."eyh hr tuh bkn awak da buat ker..."...n ku jwb jwpn yg sm..."dr. suro ulang lg sbb result x cntik..."..mmg x cntik pun...=P

hurm...form da abs diisi tggl nk settlekan segale dokumen n whut so ever....kene la buat cepat2...serik da aku dgn mybrain aritu..pdn muker...saper suro....aish...

hurm today msuk keje mmg cereus ngntuk giler..muker sememeh jer....cptla pukul 5...tp protein aku pun x abs distilled lagi....aish...ingt lps2 mkn da kenyang smbil gosok2 perut...boleyh la buat keje cepat2..tgk2 sangkut jgk...boric acid abs..kene r prepare dulu...nk kene pns air bagai...kene sejuk kan pulak...argh lm pulak nk tggu....utk esok pulak...1 ape pun x prepare nk jd perisai g jmper Dr.Hassan dgn si zati....

xkesa la ape pun...jnji blk nie ku nk pengsan dulu..nnt bgn br working all out....ngntuk ngntuk........tp..kalau mlm nie tdo lmbt...sok ngntuk lagi la mknenyer...errrkkk???

Sunday, September 11, 2011

diZ saTurdaY sunDay...was Like !!!! OMG !!!! =P

mmg x pyh nk ckp...diz weekend friday night jer yg heaven sbb g mkn2...g rayer2 kt rumah kak siah and kak munna....masuk jer pg sabtu....sessi perah otak pun bermula...have to shoot out finish de LATE PROPOSAL...mmg kitorg sgt lmbt daaa....dan disebabkan kelewatan ku a.k.a miss communication..ku kene keluarkan duit hasil sendiri sebanyak rm700 utk daftar hari tuu....mmg la x kesa kalau kuarkan duit utk diri sndiri...utk sesuatu yg baek...tp kalau da ader peluang lain...kenape pulak nk lps kan kan...

mcm2 mslh yg tmbul...lps satu satu...tp kena pecayer...Tuhan beri kesusahan msti ader hikmah..mngkin susah yg aku n Liza rs Allah akan "luluskan" segala ape yg kitorg mntk..yg kitorg usaha...amiiin..mudah mudahan......start hari nie...edit bnde tuh dr pukul 11 pg n br pukul 12 stgh mlm nie ku submit...

hurm mncari scanner dr "MERANTI"...harge yg kitorg dpt x masuk akal....seringgit per sheet...whut de hack....x masuk akal....mmg x buat la kat situ...last2 kitorg g scan dkt KTDI...tmbh tolak sumer ade la 63 keping yg di scanned...byg jela if g scan kt "MERANTI"...x ker kene smpai 63 inggit...mengarut arh...hurm...mslh scan da settle...

next...strive for PDF converter....cr punyer cr...smpai post dlm FB tp got no response except dr "KAZEN TERSAYANG"...boleyh la dr xder...heheh...hurm...msg sn msg sini..nk call dgn cnfident...alamak...credit ku tggl 42 sen....msg je yg lps...thanx to Tikah Ramli sbb ajar aku yg buter komputer nie....finally dpt jgk cnvert to PDF...c...nmpk mcm remeh temeh..tp...hurm...abs mase sehari suntuk plus pnt otak n badan....

sok da start hari seperti sedia kala.....workin workin workin in de lab....aish..ntah laaa...pnuh kerisauan...tp biler pk....serabut jer...whut to do.....kene schedulekan diri betul2..no tnsion2...=)

sok byk try n error yg perlu ku buat...just pray evrything will be alryte...sok msti rs mcm 8pg smpai 5 ptg tuh skjp jer...ok jgk....=))

Saturday, September 10, 2011

Hey u...!!!

ikut hati....org kater maTi...ikut haTi...nk jeriT dpn2 u......"i Love u"..."i'm Sorry" "i Love u"..."i'm sorry"....haha...tp sorry...i tawu da x laku....

sajer upload...heheh

weLL weLL...raya 2011...x seronok sgt...np ntah...btw nie gmbr yg aku sj upload lagi even kt FB da ader..haha...suke ati la bLog aku....saper2 x suker xpyh tgk...hoho...


sibLing2 aku.....si merah tuh kakak aku...yg lagi 2 tuh saper lagi...adik adik ku lah....=)


both nie insan terpenting dlm hidup aku....xde dorg...xde la aku....susakan dorg....tidak skali....i.aLLah ape yg aku usahakan untuk dorg jgk 1 hr nnt...mohon Tuhan jdkan aku anak yg baek....yg x luper mn asal usul ku...even kdg2 jiwe giler mmberontak xtntu psl....argh...marah ngn diri sndiri sebab mcm tuh..bodoh r aku...!!


nie pun insan yg pnting dlm hidup aku...kalau boleyh...aku nk jage dier smpai biler2...jike diizin olehNYA...kalau x dpt pun...pesannyer ku ingt sampai biler2...doakan dier sntiase....smpai jasad terpisah dr badan...lumrah alam...i.aLLah abah...


haaa...pic nie amik mase aku n FamiLy da nk bertolak blk...cereus aku xder mood betul nk blk..np ntah...bkn sbb ape....just x suker ms "OTW"...lm laa....mls mls mls...best jer kalau naek2 kete jer terus smpai...xder istilah OTW...argh jgn nk merapu laaa.....nie bkn cerite dongeng CHARLIE N CHOCOLATE FACTORY ade lift ats bwh...kiri n kanan....

kesa duit raye...well well well...still dapat...lbh krg 100...aLhmdulillah....ex BF ku der cerite duit ry dier dpt 400....well...ku x tnyer pun...hahah...jahat nyer aku berkater begitu....org nk ckp...dgrkan ajer........

k kwn2....seLamaT hari raYe..maaf zaHir baTin......muaaahhxxx..!!!

btw 1 bnde lg yg x best...aku xder gmbr rayer ngn Fizie Johari....teringin jer...k bye....=P

Thanx cik aTiq...=)

heyz...xdisangka2 kamu dtg hr nie anta mira...aku ingt kan esok or isnin mcm kamu ckp...btw sorry sgt x dpt tolong byk...kalau kamu bgtawu awal2 nk dtg msti aku boleyh tolong cr kan bilik kt Scholars inn tuh....diz week kan sumer org hntar bdk2 nk masuk sem...no wonder la pnuh wahai cik atiq...btw syukur dpt jgk jmper kamu.....lps nie ntah biler tahun la pulak kan....

i'm proud of u dear fren...ko da berjaya dlm hidup...nsb aku nie..ntah mcm mn lg pun xtawu laaa...pray for me dpt yg terbaek...dpt collect money byk2 sm mcm kamu skrg...amin...i.aLLah..

1 thing aku happy psl ape taw...ms kamu ckp...aku da kurus...OMG..!!!kurus kt mn pun ntah laaa....tp org kater...biler da lm x jmpe...ape yg org tu nmpk slalu nyer betulll....peeewwwit...!!!yes yes yes...!!!!hehe....bese r cik atiq..aku da mkn sehari skali jer skrg nih....tp td jer mkn 2 kali....sbb teman kamu ngn akram mkn..hehe....btw kedai kiter mkn tuh x sdp kan...=)

perut aku mcm nk pecah abskan kuetiaw kamu blnjer...nk xnk msti r abskan...org dtg jauh2 nk blnjer nnt x abs kamu kecik ati.....hehe..silap kamu xdtg 4sept ritu...kalau x msti dpt adiah....heheh...btw slmt duit aku..kikikiki...xde laaa...memain jer..btw cik atiq...sok blk hati hati eyh....mn la kamu tdo mlm nie...hope bkn dlm kete..nnt skt bdn...

jage diri cik atiq...smpai ketemu lagi..jage diri...alwayz missing u fren....muaahhxxx!!!! (-_-)

Friday, September 9, 2011

u again...

everyday seems reminding me about u all de way...all de time...eventhough when we're facing each other...seems like we're far far apart...haha...x apela...nk buat mcm mn...i admit mmg MENYESAL let u go long long time ago.........

Wednesday, August 24, 2011

oJa...=)



hye oJa....=)
anta kau td pkul 2...
jage diri baek2 eyh...
Lps raya kite jmper....
jg inai baek2...=)
k bye....=P

Tuesday, August 23, 2011

pasar karaT smPai x LaraT..=)


diz week...minggu hibernasi utk bekerja...wabak merebak serata penduduk setempat..hehe..yes..tu tnda ku normal.....tp seperti biase...Dr. tercinta tgglkan amanah buat anak2 tersayang utk terus berjuang smpai kiamat even dia xder di sisi...wah..!!!ayat...........=)

sugar HPLC yg xtawu pe mslh lg mematikan rs utk terus berjuang...wah...novel meLayu....=P
ape kene ntah...cuber itu cuber ini semua x boleyh....last2 ku tggl buat sementara...datanglah wahai semangat...tp still xder respond..pending pending pending...=P

diz week "oJa geTah" datang mnjenguk kitorg...hehe...semalam dpt mkn free...sengkak air...sengkak mkn aku dibuatnyer...even ns ku keras tp disebabkan free...sumer pun sdp...thanx oJa....SomTam sedap kan....hehe=)

habis bebuka but more tu mkn smpai x sdr diri....bazar karat jgk kami singgah...hurm...ape lagi..nfsu perempuan masing2 memuncak...erkk..?????laen mcm...haha...jgn pk pelik2...nfsu beli brooch gayut2 laaa....=)

abs melayang duit aku dptkan 1 shawl n 4 brooch gayut2....hehe..lip lap lip lap ku punyer....sesat raye rumah org senang mak bapak ku cr....=P

erm....plus kitorg berempat meronggeng g buat "TaTToo halal"..penuh jgk separuh tgn....boleyh tahan lm kt kedai tuh....mmg kene pelangkung jer kalau tgk bagai nk rak tp x buat kan.....=P

hurm jln jln dan jln...gedebuk...terlanggar pulak tgn "henna lagi bergaya" cik mek Liza.....air muker nyer berubah...OMG...!!! mesti aku kene marah...hehe....sorry la Liza.....impuls tggi ku x smpat brake....tp ku pun kene jgk...=)sorry sorry sorry..=)

hurm..kedai paling ku x suker..kedai pkcik rmbut pjg jual air...mgkin der yg pk cara dier ok....tp utk aku...huh...!!! xlangsung....!!!sorry lari jauh2 dulu x ingin ku beli air kt kedai tuh....org tnyer jwb nada gurau2 tp mcm nk marah jer... ntah ape2.....

seronok jgk tgk org ramai jln2 kt sn...mcm2 rupe..de yg ok...der yg KO...de yg nmpk waras...de jgk yg pelik2 rmbut juntai2 bagai...well...suke ati dier la rmbt dier....tp err....cara dier mmg penuh curious jer...takut takut.....=)

window shopping abs lbh krg 11 plus pLus....tp ok laa..blk rumah cr limau wat treatment tgn....aLasan....kekaL Lm atleast smpai Raya....heheh.....LPs tuh kitorg tdo smpai pengsan.......=)





Thursday, August 18, 2011

diz is abouT u...=)

saLam...hye u....sehat ker..=)hehe...soalan favourite tiap kali jmpe...sbb buat modal permulaan cerite..tp last2 mati kutu jgk even u ade je dpn mate..
hurm....kenape ea....lm xjmpe...tp biler jmpe xtawu pulak nk ckp ape....biler u xder...mcm2 nk tnyer actually...tp rs sumer x kene...last2 diam kan aje...=)

hurm..ingt pulak pasal cerita lm..mmg xder hak pun nk ckp psl tuh...nm pun cerita lame kan...skrg sumer da lain...u da dgn idup u....da ade org syg u...even kdg2 arhh..mmg susa nk ngadap biler da dpn mater....tp nk buat mcm mn....=)slh sendiri....

ingt dulu2 fon msti bebunyi setiap hr pkul 4 pg...call selagi x angkat...msg hr hr...u msti dgn kawan2 u...=)but when it comes to and end...sumer da xder....admit mmg slh sendiri....lpskan sebelum waktu ats alasan org laen....tp rs x prnh brubah pun...arghh...citer lm...ckp pun x guner....

smpai skrg belum lagi ckp kater maaf tiber2 delete bnde yg x sepatutnyer psl u...ntah...mmg pk rs menyesal buat keputusan terburu-buru sbb rs marah + x pecaya...tp biler da jd...hurm...sndiri pun xdpt nk ilangkan tmbh2 biler u da de dpn mater...sorry..mmg x sepatutnyer.....

just wanna drop words..itu jer....nothing else...x lebih ...x kurang....till now ape2 relate to u wat kepala fikir...fikir...dan terus fikir....xtawu ape yg u rs jgk..mgkin ade..mgkin da xder langsung...tp ape yg officially....harus la hormat kan...

da sekali tersalah buat keputusan....kdg2..bnde yg dilepaskan x mgkin akan dpt blk smpai biler2 pun....

hope u happy...happy...and happy...xkan terputus hubungan smpai biler2 pun kan....=)

Wednesday, August 17, 2011

=)






TeTiber RinDu.............k bYe.....=D

LaJunYer...........=)


hehe...today's results HPLC better than b4...tp der jgk yg buat ku blur psl result smples ku...kenape jd mcm gitu..?? tp doctor kate nothing to do wif smple prep...alhmdulillah...atleast....standard n smple yg ku prepare hr BLUR aku mnjadi jgk..thanx to LIZA...ko byk tolong aku...isnin ritu mmg hr yg ntah ape ape.........

diz week ku dpt kwn br....JuN...thanx byk2 awak byk tolong sy jgk...hope we can co-0p lagi next time....i.aLLah..nice guy...nice fren....=)

hr nie...hr BLUR Liza....ur turn r darlink...isnin ritu aku daaaa...hehe...jgn serabut2...buat 1 1...msti ok....doctor kiter biaser laaa....sumer nyer LAJU...nk mn 1 dulu..??hehe....SEMUA nk dulu.....kdg2 rs nk pecah kepala kan...tp kdg2 ku pk ok jgk....sbb takut la kene tnyer ngn soalan favourite die..."RESULT RESULT??" wat kiter keje mcm lipas kudung hr hr...ade baeknyer doctor buat mcm tuh...sbb kalau ikut aku...mmg akan lmbat mcm siput babi....mcm ko ckp.....kalau mcm gini cara nyer..boleyh abs sumer bnder 1 sem jer....

MEANS???hurm ok r tuh....xpyh byr yuran lm2....makin lm..makin byk melabur....aku da ketar lutut da mn nk cr duit if sangkut tgh jln.....kwn2 sumer...doa terbaek utk kami yer..........=)



ape sajer untuk mu....hutan belantara sumer sbb kamu....................=P

hey u.......


kdg2 seronok mengintai bnder yg x sepatutnyer...mengintai bnder yg makin lame makin jauh....tp..mcm kwn ku ckp...kalau kiter pakse diri nk buang or lupekan sesuatu...makin dekat dier akan dtg...n makin teruk kite rs......jln terbaek teruskan hr2 mcm biase ...i.aLLah..ok jer..=)jika kiter hilang or terpakse tgglkan sesuatu utk kebaikan...ht sndiri akan tenang...n kiter akan kmbali seperti biase tnpe kiter sndiri sedar....

kalau nk dipikirkan..mmg rs nk bg pelempang laju2 biler dah terkene...jd RnR buat sementara..haha...kelakar...pk balik bodoh pun ader...tp seronok bc bnder2 yg xsepatutnyer ku bc.....

haha...agaknyer dier da lupe mn dier ltk brg dier smpai nk beli baru....dier lupe ker brg dier tuh kt aku...hurm...mmg da terlalu lupe ngn kenangan dier dgn kwn2 dier kt sini....jgn r sbb bnder bodo yg ko da buat ko nk buang kwn2 ko kt sini jauh2....da xnk pndang lagi ea...woah....kalau itu yg dirase....bkn ku jer yg sedeyh....kwn2 lain jgk.......

xperlu la kot nk beli brg2 ko tu blk.....amik je blk dr aku...aku pun x kuase nk smpan...setakat berhabuk je da kt rumah tuh.....pegang pun x daaa....amik la blk...aku x kesa.......=)



quotes nie famous kan....sumer org boleyh ckp...10 kali...100 kali...1000 kali....infinity...tp biler buat....1 kali pun belum tntu..........=)agree x..?

Tuesday, August 16, 2011

aNa LuLu....





aNa LuLu...smlm episod berape ntah....x sure...tp smlm episod yg aku rs aku paLing suke...coz...hurm....Harris FinaLLy ckp....die SAYANG LuLu...sweet nyer ku tgk...=)
....gntlemen siap dukung KiKi lagi...but...it was just in story...reaLity...hurm..ade ker..??? tp org kater..kdg2..ape yg dlm cerita tu sumer yg ade disekeliling...mgkin yer...mgkin x....=)
cant wait to watch next episode next week....





Thursday, August 11, 2011

cik aTiQ i miss u..



de "i miss u" thing wasn't the priority....oups jgn kecik ati...bkn begitu.....whut i mean...entry ku ini more to CONGRATULATE u..!!! yup..sincere....aku bangga ngn kau sbb kau da pergi jauh....alhmdulillah...s a fren...am happy for u....hope business ko berkembang2 n membiak2 mcm bacteria yg multiply to TnTC..hehe....blk raya ku msti singgah kedai kau....hope dpt discount...???boleyh?hehe....

hurm...if xdpt nk jmpe ko bkk puasa nnT....kiter jumpe kt JoHor k....sy menunggu....=)

Tuesday, August 9, 2011

aPe kau ckp aku rase beTuL

heyZ niza..again...sronok arh bc blog kau..sumer psl HIDUP...diri sendiri...dan fenomena aLam..org keLiLing yg kdg2 mmg kiTer xfhm....hurm..aku suker bc posT kau yg xder TiTLe tu..yup yg xder title tu...or else aku yg xfhm tulisan kau..haha...

hurm..ader betul nyer biler ko cakap...


"ku rasa ku kena start belaja utk terima hakikat yg kawan tu cuma 'kawan' je. antara kwn n bf/gf, org kan pilih bf/gf kan? antara kawan n tunang, org akan lebihkn tunang. bila dah kawin nnt lagilah, suami/isteri yg terlebih2 kena utamakan, time tu 'kawan' tinggal 'kawan' je kot..."

mmg xsemua mcm tuh...tp nTah..biLer dipikir...Lumrah aLam mmg mcm tuh....erkk..????btul ker...??Tp kalau betul ape yg kau ckp tuh...so0o0o0o...ape definisi kwn baek..???..ha jawab2....buT certain parT aku agree...mmg betul....

Friday, August 5, 2011

haPPy buFdaY..=)


hye couzin tersayang..=) TodaY's 5th August....u turned 19....alhmdulillah...semoga pjg umur & capai ape yg diimpi....amin....hoPe nk jd 1st wisher...tp mgkin bkn sy...hehe...try pusing2 cr present kamu...tp sorry...buntu xtawu nk beli ape...nnT jmper msti beli......=)

.................

hye TinTa..sorry lama aku x sembang2 dgn kau...LaTely mcm xder rs nk tulis ape2...nk buat ape2...and nak jmper saper2...sooo...hr aku blk rumah mmg totally anak mithali btul bekepit bwh ketiak mak bpk...x kelua langsung...kdg2 rindu jgk nk buat rutin hidup ms dulu2...tp aish...uda besar....xkan lagi begitu kot...i.aLLah....=)
dpt jgk 2 hari puase kt rumah...even abah aku xder..xdpt sehari pun nk berbuka dgn dier..xpe la...sy faham.......

hr nk blk JB...ergh rs sgt teruk...aku xtawu la kenape..rs nk jejak JB tu pun aku da xder hati...ayat lebih sedap....MENYAMPAH..kemas bj aku maen lempar jer...bnder yg x sepatutnyer aku bwk pun aku masukkkan dlm bag...whut happenned to u rda....saper tawu...?aku sndiri pun xtawu...

puaser thn nie..ntah...xrs seronok mcm biaser...1st day g bazar adik aku mntak aku belikan mcm2...aku ikutkan aje...ape sj utk mu laaa...tp 1 bnde pun x der nafsu aku nk mkn....ramadHan terakhir ker nie rs mcm nih?astgfirullah....belum lagi sedia....

alhmdulillah...hari2 aku sibuk jer dkt Lab...bagus..aku suker...xder ms nk layan perasaan yg merapu....sememangnyer MERAPU dr dulu tp br skrg aku bkk mata...nmpk ape sbnrnyer....mmg slh aku.....SPAN..!!!!!

growing pain...saper yg xprnh rs...cumer aku jer yg x serik...kan...argh....ckp jer x...xperlu nk buat excuse or alasan yg x boleyh diterima pakai......senang...bia aku dpt buang jauh2.....xpyh nk dtg2 lagi...................pegi laaa....pegi jauh2 jgn dtg lagi...........

Wednesday, July 27, 2011

manusia boDoh..!!!!!!

manusia boDoh...a'ah...mmg..!!!!mmg aku ckp kau bodoh..!! wah...emo tetiber..tp mmg btul pun..smlm menyirap betul darah aku bile tgk berita pkul 8. ade case sorg budak g pukul kucing tnpa sbb....tp hukuman yg dier terima mmg x berbaloi dgn kekejaman yg dia buat...setakat dnda 400 RINGGIT MALAYSIA...bkn DOLLAR ok...n jgk pnjara yg boleyh dikira harinyer...aku rs xdpt pun nk byr blk ape yg kucing tuh rasa...mn x nya..bkn kucing tuh kacau die pun....dia yg xder sbb g kat kucing tuh amik kayu maen ketuk2...maen pukul2 plak....ko ingt ape....nk buat somtam ker...heeee...nm jer manusia yg lahir lengkap...tp bodoh nye tuhan je yg tawu....apela salah nyer saling hormat sesama makhluk yg sama jer berdenyut jntung....cuma kau besar die tuh kecik jer.....ergh..mmg aku xsuka kau....sgt2..!!!kalau la aku jmper...nk jer aku cr kayu yang sama pukul kau blk.....manusia boDoh..!!!!!!!

Monday, July 25, 2011

keep trust in faith...

keep trust in faith..blog yg kdg2 sarat utk dibace...biaser r..author dier sgt suker bermadah pujangga..=)tp x semestinya madah pujangga yg susa nk faham dan buat kepala otak pening dr pg smpai ke ptg...dan bkn ape yg dipikir susa utk difahami tuuu...isi yg tersirat hanya boleyh dilempar dlm tong sampah..atau sekadar bc lps tuh tinggal...sekadar kenal lps tuh tinggal...

teringat pasal kes micropipet TERbakar yang kau cerita...mmg aku saje ltk 'TER' tu sbb mmg itu yang ko maksudkan...kan...betul la tuh...xder saper yang suka2 nk rosak kan harta org laen...tp biase la..manusia selalu nmpk ape yg dpn mate jer....kalau bnde x baek jadi...xfikir pun kenape...kenape...dan kenape...yang tawu asik menyalahkan sesama sendiri...aku pun macam tuh...tulis pndai...tp muhasabah diri...berkesan ker x?haha...poor me...

mmg betul ape yg kau ckp...semua nya penuh dgn TER....TER sana...TER sini...smpai satu masa..manusia sendiri takut nk cuba ape pun...sbb takut nk buat salah...tp sesetengah org...belajar dr kesilapan dan pengalaman yg berulang...dorg xmawu lagi buat apa yg TER tu....n de best way...always refuse refuse and refuse....tp semua ni bwk kebaikan ker...?bwk untung ker..?certain thing aku rs perlu utk "REFUSE"...sbb xmawu bnde sama berulang bila da pk sebaik mgkin ape yg dibuat x mndatangkan kebaikan.......dan bila da x diulang lg bnder2 yang difikir mudarat dan melarat...xkan ada lagi istilah TER tu....TERSILAP...kan?=)

sm mcm kau ckp...disebabkan fobia kau...kau xnk lagi say YES to any research yang mgkin tggu kau 1 hari nnt....ape2 pun...blog kau best...teruskan mnconteng...boleyh aku bc time2 aku rs xder hati nk buat labwork....dan drpd aku asik TERbuat silap..baek aku duduk diam2 bc blog kau......

Sunday, July 24, 2011

canT waiT to c u guyS...=)

the most beloved friend...cik aTiq..


major things bouT u..
1. sgt secretive bout ur own life
2. buat hal sendiri smpai lm x cntact aku
3. de coolest among kiter2..
4. giler camera....no objection ok cik atiq
5. kuat merayap
6. ko selalu nk cpt blk biler kua sm sm...sedeyh aku
7. selalu belagak xnk lyn aku or ckp ngn aku biler jmpe...ko lyn aku x sm mcm kwn2 lain...selalu ngn aku senyap jer...huh..!!!marah..!!!!
8. among every kwn yg ku knl...setakat nie kau yg paling berjaya...u go gurl...
aku sayang kau smpai biler2....

beLoved friend...yaN..


major things bouT u...
1. ko susa sgt nk lpk rumah aku even rumah dekat sesangat...first n last time masuk ms kiter form 2..ko ingt x?
2. kwn 1 bus skolah dr drjah 6 smpai form 3
3. ko tutup mulut biler ko gelak
4. mesti ader evrytime we gathered together dgn kwn2 lain
5. 1st kwn yg study smpai oversea....wow...we proud of u yan....=)
aku sayang kau smpai biler2....

beloved friend...Farez...


major things bouT u...
1. paling kuat kenekan org...pntang salah ckp sket bahan jer smpai ke petang...kdg2 rs nk tumbuk2 je jerawat kau..hehe
2. de most direct person yg aku jmper...
3. kwn foodtech seperjuangan..wah..!!!u go gurl..
4. kdg2 cepat bengang n cepat marah..no no no...itu x baik...
aku sayang ko smpai biler2...

beLoved friend...wanie..


major things bouT u...
1. ko ingt x kalau ader kwn2 yg gtl2 tgn..ko tolong garu sekejap jer...ko ckp...sajer wat dajal biler da start garu...xboleyh berenti...jahat...!!!!!
2.paling susa nk jmpe compared dgn 3 diatas..hehe..
3. pandai matematik...=)
4. aku x suker duduk sebelah ngn kau sebab ko kidal..mesti nk langgar2 ngn aku...tmpat besar mn pun...kalo duduk sebelah kau msti jd sempit...
aku sayang kau smpai biler2...

SAMPAI KETEMU KAWAN2....=)RINDU AKU KALI NIE MELEBIH2 PULAK KT KORG.....HIDUP BAEK2...=)

Thursday, July 14, 2011

garDen naTure in memory

video

hey garDen naTure crew...hehe...rindu kan biler ingt time nie...=)
teringat kiter punye cip labu kene godam...tp finally alhmdulillah dpt jgk number 3....
best2...to our beloved manager kedekut si azrin zin....skrg yg da jd dealer perfume....xder award pekerje terbaek utk aku ker...bg la perfume sebotol 2 pun ok..hehe..=)

Monday, July 4, 2011

how how how...

undefined letters and words...undefined sentence dat can released me from anything and evrything today...of course am going to help to make sure they can breath happily...but still i cant...stupid me still i cant...hurm de call i received made me feel thousands of scratches...

pLease..dun be tooo000ooo direct...it wasn't ur fault or his fault..for him...asking from u might released...heared from de other side...she said...sumthin' dat easy...cause u always have de knot....not like us...not like him...sooo...never ever say if u dunno....deep in my heart...i never want to feel dat way...but am sorry...am starting to feel dat way........pLease forgive me...




I LOVE THEM.....A LOT....=)

Tuesday, June 28, 2011

task task task...=)

hye tinta...hurm...diz week i faced bundles of extravaganza works and tasks that have to be completed....hurm..apa mau...sumer adaaaa...!!!hehe...best....aku dgr...aku semangat sbb work load aku bertambah dkt microbe......nyum2 nyum..tp td jmpe Dr...mcm nightmare plak...coz...aku kene identify beneficial bacteria dlm pollen.....alah...susa nk ckp pkai ayat pjg2...list boleyh....lps list nih siap cnfirm kepala otak aku kacau bilau ...ea kerh..??hehe...xpe...harus habiskan jgk x kira ape.....=)

1.....detection amino acid Dr. nk buat 6july nie...manual...hurm blum smpai suku aku bace....boleyh x aku harap aini jer...hehe...hndle amino acid..hurm bnder sekecik2 alam tuuuu...sumer nk kene jage...mcm baby...baby lagi senang kot...c u amino acid....later on i godam2 u....please tolong la cooperate...kalau xjd msti Dr. cekik aku...Kit mahal x hengat....

2.....hurm...HPLC...bnde yg aku xsuker ms kt U dulu....sbject tu pun dpt C+ jer...hamek skrg nk xnk kene bncinta dgn HPLC....suker pkse2 boleyh jd ker....kawen pkse boleyh bhgier ker....analogy ok...=)...hurm kwn2 aku ckp...cnta lps kawen boleyh dipupuk...lg berkat...eyh...merepek ape nih...da da smbung cerita....x cukup dgn HPLC...kalau nsb aku tmbah xbaek...FTIR pun aku kene buat jgk....tp Dr. br plan...so..aku assume no no no....hehe....ape pun nnt...aku tadah jer....i.aLLah aku cube...kalau susa...nanges2 dulu...pastuh cuber lagi....smpai dpt....hehe....doakan aku kwn2...=)

3.....proximate...hurm....ingt plan boleyh abskan moisture n ashing diz week..tp aku da shot 1 hr....sooo...xboleyh la kot....postpone lg smpai next week...kesian aku....dtg lagi 2 smple madu br....ak nk settle 2 analyses nie abs2 san.....lps nie xpyh pk daaaa...just cmpare mthod n discuss3....doakan aku kwn2....

4.....x cukup dgn moisture n ashing...Q utk protein aku smpai hr nie x boleyh nk run....digestion tube x cukup plak hr nie...xpela xder rezki....sok i.aLLah aku buat...try2 dulu.....harap2 dpt....n harap sgt x jd mcm hr tuh...nk digest pun x lps....buang tablet jer....doakan aku kwn2....

5.....smlm...Dr. bg task yg mesti aku siapkan Due date...errrr....xtawu....hehe....xmaw tnyer.....review paper psl...psl byk.....o0o0o0o...byk...hehe...total up ader la dkt 8 kot...i.aLLah...Liza pun samer...soooo bkn aku sorg kan....msti boleyh buat....Doakan aku kwn2.....

6.....microbe...hurm aku ader smple honey n pollen...tp ape pun...Dr. nak aku kejar buat poLLen sebab tuh mcm xtahan lm...s usual TPC n Yeast n Mould sesuatu yg mesti...xbuat berdoser..hehe....tp yg lain tuh yg mcm x best jer aku nk dgr...hurm...Dr. suro detect beneficial bacteria dlm pollen tuh....korg ader idea x....kalau ader...tggl kan dlm comment di bwh k....list bacteria ape....aku da berasap2 kepala cr tp sumer pun psl substance laen jer...bcteria xder...sumer bcteria jht2 jer yg kua..hurm....itu psl pollen sample...honey smple...aku kene buat segala detection mcrobe dulu...br proceed dgn antimicrobe.....Dr. kater kalau u x detect mcrobe dulu...mcm mn nk taw dier anti ker x...errkk..?????mcm pening jer...tp ader btul nyer....ntah....ape yg psti kene terus bc n bc.....

ape pun..makin bacer.....untungnyer....makin byk yg kita tawu...tp biler makin bacer...pening pun same byk dgn ape yg kau tawu....heheh...korg fhm x aku ckp ape....heheheh..doakan aku kwn2.............=)





seronok jer aku tgk bnder2 dlm gmbr nie.....rs nk masuk dlm join...hehe...=)

Wednesday, June 22, 2011

hYe bLog...

hye dearest Blog...sementara menunggu crucible ku sejuk...amik mase cnteng-cnteng kt sini...Lm kiter x bual pjg kan ...sian blog aku...mcm da bersawang xder cerita yg memuncakkan...tp xtulis x semestinyer hidup aku x der cerita...mcm2....kalau semue nk cerita...perlu la ader blog personal punyer.......hehe...btw...kdg2 viewer xnk taw sgt pun cerita2 kiter dr A smp Z...most mesti cr story relate to evrything...anything....in public...tips2...n so on..btul x....=)

Hurm...diz week....aku n Liza having workin' Life without AidiL...tipu la kalo aku ckp aku x rs ape2....setiap hr msti sedeyh....cumer kdg2 nmpk...kdg2 x....tp nk buat mcm mn...menyinggah bkn utk smpai biler2....sumer br nk muler hidup....harus terus berjalan atas landasan masing2....btul x....jnji x luper itu suda cukup...

HPLC..hurm...result aku dpt sikit pun x boleyh pakai...kesian kwn2 byk tolong aku smpai mcm x cukup tgn...tp result didn't make sense at all...kene lebih snsitive ms handling....n 1 penyakit aku yg aku mmg kene buang jauh2....x reti nk merancang..n mule la kelam kabut....biler kelam kabut...sumer lintang pukang...worse thing psl aku la tuh...minah gelabah...nk buat mcm mn....mybe kalo bnde nie xjd...msti aku x sedar2 pun smpai skrg yg aku nie minah kelam kabut....heheh....biler la TENANG tu nk melekat kat aku eyh...=)

pg nie....da sembang2 dgn en.sheikh...biase laa...citer psl funding...spending....n all related to money....hurm...ntah la xtawu mcm mn....kejap gitu...kejap gini....last2 wat muker bodo jer aku...xtawu..mls nk pk....tgh hari td br clear evrything lps g RMC...mcm tuh rupenyer....sooo mungkin boleyh tarik nafas lega sket kot..ntah laaa...tp mcm mn pun...blnjer kene ingt2....kalo boleyh tiap2 bln xpyh la mintak mak abah aku lagi...sian dorg....ntah biler aku dpt hulur kat dorg tiap2 bln kan...

PasaL kereta aiDiL...hurm 1 lagi bnder...kesian dier...mcm mn pun...aku msti rs bersalah...rs nk tolong tp aiDiL x kasi...Fair ker mcm tuh....ntah laaa...aku pun xtawu.....

TQ..

iTs getting harder….harder….harder….
positive thought u gave me….received with Thanx….
aku seLaLu respond Lambat even ape kau tuLis sumer berguna utk aku…
mmg sumer ape yg aku perLu…
Terima kasih…………....=)

Tuesday, June 14, 2011

DiL DiL DiL.....



hye DiL.....=)
how many days left..??hurm plus minus 3 days to go..
ko rs sedeyh x..??
aku sedeyh.....
lps nie...mkn...blk...sumer da xder nk sm2 ngn ko...
btw...jgn luper aku n Liza taw..=)
aku besyukur jgk sbb lps nie i.aLLah sTill bleyh jmper...
xla jauh mn kan.....
btw...aLL de Best....aku doa yang terbaek utk ko even kt mn pun ko pergi...
kiTorg saYang ko....=)
BesT oF Luck DiL...
rindu aku nnt...caLLing2 ea....
x pun...cium bj merah ko bertaLu taLu...kikikiki....

Sunday, June 12, 2011

mana saTu jaLan aku....

Mana satu jalan aku…..
Sabtu….org ramai bersorak tgk bola…Kelantan vs Terengganu…
Hurm…aku x amik peduli pun…xminat bola….
Tp satu bnda yg buat aku x berenti pandang memandang…
Makcik si penghantar air…& pengutip duit…
Dari jauh lama aku perhati….
Kaki makcik da terjengkut-jengkut..
Mesti makcik letih…
Mesti makcik sakit kaki…
Untuk ape..???
Untuk sesuap nasi…..
X kesa dr mn datangnyer…
Jauh tgglkan segala untuk anak2 mkcik sekeluarga bkn..???
Saya kagum tgk makcik walau makcik jdkan dulang air peneman makcik sepanjang waktu kerja…
So...r u still giving up…???
ko nk ker bia mak kau susa payah sampai mcm tuh 1 hari nnt kalau kau salah buat pilihan hari ini….
I.allah x….
Kaki mak sakit….kemudian hari nnt itu semua tanggungjawab saya….
Not to forget….abah…itu sumer tanggungjawab saya…..
Hari nie tgk part of video…kesa anak Melayu pertama perjuangkan ilmu dkt Oxford University….dasyat kan….
Hurm…aku taw aku x mampu pun nk jd perfect..n sehebat Dr. Afifi tu…
Tp cukup la buat diri sndiri…mak abah aku..n family aku senang n keluar dari semua yg xbaek…n yg x sempurna….Amin….
Tp mn ader yg sempurna dlm dunia…btul x….=)
Tp sentiase la berusaha untuk jd yg lebih baek…..perlu ader rs tnggungjawab….

Friday, June 3, 2011

masalah..just like a desserts=)

hurm..if u spell backwards the desserts..it will caused a stressed...bohong la if lately aku cube pretend de stressed like a desserts...mcm2 susa yg aku rase...susa ker..??erm mgkin ea..mgkin jgk x....certain people mgkin x kot...wah...harus kuat semangat..=)

1st: erm...rs yg x best coz of personal thing....cant be described here..more to family matter...bhyer2..hehe

2nd: tgh2 semangat run Fehling's...chemical LACKko....sedeyh...

3rd: cr method total sugar n invert sugar yg x jmpe2....

4th: RA application ku still di awang awangan....got no idea aku nk teke aper...ntah...

5th: boleyh survive ker dgn economy yg semakin menyusut da nie...until when...got no idea....

6th: jmper 2 method utk vitamin C determination...mn 1 nk pakai....nk cnsult Dr...ok...khamis depan.....

7th: if application RA aku postpone process until after 10 june...means aku xder gaji lagi..dunno....

8th: pertikaikan y aku tolak job yg aku dpt dulu...mls nk kater ape2...xtaw laaa...

erm..8 jer ker....xnk cukupkan 10..???hehe.....

ape pun THANX TO AIDIL AND LIZA....sebab ader kalian...sy kuat....atleast....=)

p/s: thanx DIL am writing using ur Lappy...=)

Tuesday, May 3, 2011

(T_T)

Pengalaman semalam..Cerita hari ini..Angan-angan esok..tapi aku xselesa dgn pengalaman aku smlm..terbawak2 smpai hari ni…Ya Tuhan..teruk sungguh aku rs….pelik pun ader…sedih terlebih nie kenaper..bkn xjmpe lagi pun..ntah..aku xder jwpn nyer…aku tulis ape aku rs jer...

Tapi pagi smlm mmg btul2 buat aku bersalah…rs berdoser yg teramat sgt biler buat dia sedih…kata2 yg keluar dr dia…mmg buat aku rs nk peluk die kuat2.. sumpah demi Allah aku xpernah jd kan itu kayu ukur…xpernah..aku tawu…sbb sesuatu yg xdisengajakan…buat hati org lain terluka..terasa..tp aku xdpt buat ape2…sbb aku syg semuanya…sumer pun penting dlm hidup aku…aku xmmpu nk buat ape2 selain kata maaf..

Tp pecayer la…aku xprnh pun pk mcm tuh…kalau itu yg dia rase…aku nie lagi la….biler ade mslh…die jgk yg tolong…smpai aku rs…xterbalas sepanjang idup aku…even br rapat empat bulan..tp biler nk tgglkan dia smlm..ergh…rs sgt teruk…

Pagi td dpt msg lagi…dia sedih sbb cuci baju…sidai baju…lipat baju…da xberteman mcm selalu…ergh…pg pg da tersedu2 derma air mata…nsb sumer org tdo lagi…kalau x…nk jawab aper…aish…!!!

Smlm mak abah bawak jln meLaka…naek beca sm2…kalau dgr mcm best kan…tp hiruk pikuk beca sn…sumer buat aku ingat pada dia…pagi2 kalau kt rumah…msti da terngiang2 jer lagu2 favourite dia yg mcm tuh dkt radio..hehe…rindunyer…

Jln smlm sgt sesak…nauzubillah…cereus…kdg2…terpikir nk suro amatur wat kete terbang…hehe…sian abah letih bwk kete jauh2..biler da parking kereta…jln pun merata..hurm…sian abah…letihnyer…dgn kesihatan yg aku tawu…xmcm selalu…tp s usual..biler ditanya..sumer pun msti ckp OK……

To aiDiL and Liza…sok g keje…aku da xde lagi da…jgn gado2..Liza…wat keje jgn tension2…sbb ko tuh…bile wat mcm tuh…sumer org pun takut dgn kau…garu kepala aku nk ckp ape dgn ko…gooD Luck to both of u guys…ade rezki aku…mesti aku jmp korg sumer lagi…kan da jnji nk g Tanjung baLau..hehe…cumer x tawu biler jer….kan…=) aiDiL..terima kasih byk2…for hearing me…..missing u…….

Thursday, April 21, 2011

sok...LasT daY

sok..evrything will be end...no more bgn pg...siap2 pakai bj kurung..hehe..coursemates aku ader yg da abs hr nie..yela...duduk pntai timur n uTara..esok da cuTi..sumer dlm moDe happy..tp aku n sue mode sedeyh..sbb kene tgglkan sumer..hurm..adat la tuh kan..=)

sLides..sok kak Liha mawu tgk..ayayai..ku x abs touch up lagi...n sememangnyer skrg aku da pnT sgT2...tp xboleyh nk tdo selagi keje x siap...sbb cnfirm akan pngsan smp pagi..hehe...=)Sue..biler ko nk bgn...dr td ko tdooo000ooo...nk kejut..aLahai...xsmpai ati...tp slide ko xsiap g tuh.......bgn3...aish2...~~!!!

hr nie aiDil tnyer aku soalan yg jarang ditanyer jer...heheh...ko naper DiL..hurm..suro aku citer kesa Lps...got no probz dude..aku free cerite.sbb ko kwn aku..hehe...today's Question...prince Charming aku nk yg mcm mn ....erkk...pning nk jwb..kdg2 aku pun xtaw yg mcm mn..subjective tuh bro..hehe..tp ku jwb jgk..sbb...nnt ko kecik ati..heheh...=)

kalo nk ckp 1 1...sampai biler pun x abs..1 manusia...seribu perangai...hurm...tp nk dipendekkan...aku nk org yg aku syg...yg aku boleyh tunjukkan diri aku sndiri...yg aku boleyh nmpk bodoh dpn dier..yg aku boleyh nmpk selekeh dpn dier..yg boleyh tegur aku biler ms dier suker..utk kebaikan aku sndiri...& yg mmg buat aku btul2 wujud dpn dier...bkn stakat ader...tp mcm xder.....

hurm...our finaL week nie...xdpt nk jmper en.sheikh...hari hari jenguk kereta n mot0 dier jer...gonna miss u en.sheikh..thanx utk sumer...kitorg syg en.sheikh..hope kawen cpt ea...xlrt nk dgr dialog sedeyh en.sheikh tuuu...hope en.sheikh jmp sum1 yg baek...fix wif u...sbb en.sheikh sgt baek....for all things and mistakes dat ave done..sy mntak maaf byk2..=)

diZ weekend..start duduk rumah mkcikku...seminggu lagi jer mak..lps tuh adik da xdpt nk wat air syrup utk fizie lagi...and miLo utk abah..hehe..=)buT for evrthing form A to Z...terima kasih byk2...=)

Wednesday, April 20, 2011

epPy buFdaY aiDiLLL..~~~

yes yes yes...got extra 1 day to submit slides...alhamdulillah...pLan aku nk siapkan hr nie...tp boleyh ker..ni bkn wat pun...blogging je lebih..hurm..jap g jap g....hehe...nice moment today...aku...sue...liza..celebrate bufday aidil hr nie...even x seberapa..just bebekalkan cucur kosong..pisang goreng..ubi goreng..n keropok lekor..tp kitorg heppy...hehe...



bepeluh2 aidil bkk adiah kitorg bg serba satu...pdhal bkn pns pun..aku plak yg naek pelik...hehe..malu ker..teharu ker...mgkin 2 2..=)da lm since last time aku bg hadiah kt org..tetiber je nk bg bj kt ko aidil...nsb baik ko suker...ngam2 je ngn ko kan..hari jumaat nnt pakai taw..=)


wat kedai mkn tuh mcm rumah sndiri..hiruk pikuk kitorg keje kan..pdhal 4 org je pun...hurm...liza...mntak maaf byk2..aku da wat ko tersedak duk duk duk..hehe...heppy havin' frenz like u guys...jumaat nie last jumpekan...argh....xsuker...=(





tp dlm2 heppy hr nie...ader jgk yg wat aku rs unfair..tp mls la plak nk citer...aku telan jela even kene sound free2..bkn slh aku...tp for de sake of rs hormat...ku taburkan jgk kater maaf utk dier...hurm..xpe2..beralah...=)but after diz...i dun wanna spread anything...hurm...=)

wot else...awak da lulus interview...alhmdulillah...am happy for u..grab de chance dear...dun let it go...even kdg2 rs berat...just give a try...sy doa yg terbaek utk awak...rezki kiter xtaw kalau bkn kiter yg mulekan...kdg2...peluang hanya dtg sekali bila kita tidak bersedia, tapi percaya tak bila kita sudah bersedia peluang itu dah jauh pergi tinggalkan kita.....=)

Tuesday, April 19, 2011

aLLLLLoooo0000OOO...=)

hey...second entry yg agak dkt2 nih..ptg td da nyonteng..mlm nih mcm rs nk maen tulis2 jer...sbb xder kwn nk ckp....s usual...suriani shahidi da g ke aLam magika...hehe...tp mmg arini agak penat..g cari hadiah aidil...smpai mlm...hurm...pLus adiah utk sum1...n jgk baju utk diri sndiri....sy boros...yer....sy boros...!!!~~~...xtahan laa...sbb bj tuh cntik sgt..hurm...terbeli la pulak...hehe..=)

blk aku serabut jer tgk baju yg bertimbun dlm bldi tuh...cereus pnuh smpai melimpah2...ish3...mlsnyer awak nie rda....even da pnt giler..ku basuh jgk 1 bldi aku...dr 10stgh..smpai dkt kul 12...puas ati...=)

Liza...hurm da start wat labwork ICP master dier...hurm..aku tgk hr hr dier bz...aku plak yg da mcm cacing kepanasan...aku xwat ape2 pun lagi..registration pun de mslh...sbb kene blk ganu nk verified result aku utk apply master..hurm..n 1 lagi....result sLip MueT yg ku redeem tp xdpT2 lagi...mmg lmbt kot...xpela tggu jer...=)

hoPe hajat aku nk smbung sTudy termakbul...amin amin amin..hope korg pun...kalo ingt nm aku dlm solat korg...doa2 kan utk aku skali....aku amik jer opportunity yg ader dpn mater...kalo smbung duit sndiri...mmg aku xmmpu..hurm..madu owh madu...cant wait to strive evrything bout u...~~=)

waitin' for diz jumaat..hurm...mcm xsbr...nk celebrate ngn korg sumer..tp i dun wanna end dat nyte...mesti sedeyh nk tgglkan kwn2 sumer..hurm...got nice moment wif u guys...Subi...am going to miss u...i.aLLah if ader rezki aku dpt smbung sTudy kt sini..bln 9 kiter jmper lagi....=) amiiin...am alwayz remember u...tmbah2 wif ur songs dedicated to me....
~~heartbeat~~
~~deuces~~
~~taking back my love~~
~~black and yellow~~

hehe...kelakar....=)tp ntah la...lately evrything change...hurm..mcm da xbercakap da dgn dier...apsal ngn dier ek..??bz kot...or..borink..ntah laaa...=)

Monday, April 18, 2011

piCniK piCniK....

Since last entry...hadoi..bebakul2 cerite yg ader...tp xsmpat nk share wif all of u guys...kdg2 kemalasan nk online jgk...bill BB aku pun aku x check...mybe waiting to get terminated..bia la....line ko pun lembab mcm ape jer....

....weekend ritu...family piCniK..best pLus takut sebab aku kene perap ayam n buat SandwicH teLur...saper yg terer masak msti kater...alah..perap ayam ngn wat sandwich teLur jer pun nk kecoh ker..???hehe...bia la...nm pun entry aku....bkn kT FB pun....=)end of my weekend nyTe ntah pkul braper..2 pagi agknyer...Batter BBQ aku cair...!!!!!hadoi..takut ketar luTuT aku dibuaTnyer..mcm mlm tuh sumer bnder buaT x kene..mak pun FrusT jgk sbb kek die melimpah ruah mcm larva gunung berapi...hehe...Tp ape la ader pd ruper kalau rs x sdp kan...melimpah2 pun...kek mak aku wat...sedaaap...=)mornink comes..hurm...4stgh aku da kms katil...sandwich TeLur making..aku belasah jer jnji ckup rs...ader org kater..."tgk pun da tawu x sedap"..~~ish....tp ms piknik mkn jgk awak tuh..kikikiki...

piknik Time...ayam BBQ aku cmpur ngn mkngah punyer...well2..sbb da blend so...aku rs ok laaa..kikiki....Fuh..~~sLmT aku..=)xkesa yg pnting..cnfident tuh pnting...tp tuh la yg kurang pd aku...cnfidence slalu kurg...nyTe b4 we went for picnik..aku dapat analogy..."kalo takut nk drive...kalo xcnfident...baek xpyh drive.."..~~LoTs of meaning utk aku...tp mmg btul ape yg dicakap tuh..jgn nmpk sgt yg kiter xtawu n xreti handle ape yg ade dpn mater..even takut mcm got butterflies inside ur stomach...ader FaHam...??

manDi Time....hurm...biaser2 jer...mcm2 yg aku rs...mcm rojak buaH jer..bia laaa...mndi xlm pun...skjp jer....afTer naek basah2..hurm tu yg aku lemah tu..mn plak nk bilas bdn n gnti baju...???...g kat camp siTe yg mmg mcm bodoh..hospitality...mcm ampeyh...!!! ur service was worst...!!!sedar x....aku da mls nk pening2...1sT Time ever aku mndi laut x bilas bdn..tp ape nk kesa..blk rumah aku mndi puas2..hehe...

pTg Tuh settle down kjp kt pasir Lanun...aku xmndi pun ...kt sn...mak2 n veteran jer yg turun lauT..abaH excluded...=)..so aku sembang2 jela dgn abah smpai ujn turun...g berteduh kt pondok mn ntah...abah mntak teh pns tp xder la plak jual kt situ...hurm..~~

ape nk wat kt situ...aku agak bosan kt situ sbb yela..tggu ujan yg xreda2...hehe...xder hope ujn nk bnti...redah jer pack brg nk balik...even kt pondok tuh...some point...ader yg agak ergh...even ku xpatut pun rs mcm tuh....bia bia bia...xnk pk xnk pk...hehe=)

bLk...smpai Lmbt..sbb slh jln..hehe...tp untung jgk...dpT tgk byk chemical Factories...Lion eCo...n...errmmmmm tuh 1 je yg aku ingt...hehe..goT no sTories kot mlm tuh...masing2 da pnt...sembang ngn abah..mak..fizie n mia je...then Tdo maTi sampai Pagi..........zZzZzZz....=)

Monday, March 21, 2011

whut de HacK...!!!

9Teen march...date dat i will never forget ~~!!! ever....hurm..kindda weird thing...dat thing not supposed to happened...!!!!..but whut am i doin'..???kind of willing eventhough my deep heart say No....!!!!...even today i still remember buT whut am gonna do...????nothing more other than JUST FORGET IT RDA...!!! even "dia" pretend like nothin happened...mybe used to....am i ryte..."u".....sooo...y should i..???y should i...?????ello....seems like happily creating sins....????ergh....~~~

am goin to format dat memory...out out out from my sTupiD head..~~~

Wednesday, March 16, 2011

hye..=)

Hurm...lama x menyonteng kt bLog sendiri sebab Line BB yg semput mcm Gary si siput babi yg exhausted x mkn..hurm...ntah ape2 jer...Tp bebel pjg pun..bkn dier laju blk..kan...sooo...kiter citer psl laen..hurm..smlm..Alhmdulillah Dr.nizam slmt smpai menjenguk kitorg dkt IBD a.k.a CEPP nih...hurm..best....presentation yg ala2 da jd cm kelas jer..hehe...anyway...thank u for all ur guidance Dr. and Free Lunch jgk..hehe....haaaa...not to forget...our kind supervisor...mucHo graciaS..=)

noThing much bouT yesterday's sTory..hurm..tp last weekend..aku..sm2 ngn 2 org budak kurus berjoli sakan dkt Jom Heboh...=)BEST..!!!hehe..even ku da membuat Mia kepenatan berjalan..sbb naek bus..kikiki...tp biler smpai sn..hurm bese laaa...rambang mata...sumer nk beli...kalo laaa aku menang rm60 000 kt Live ur Dream Fly FM tuh...aku wat jom heboh sndiri..hehe..but we're havin' great weekend there...b4 g sn...kitorg menyinggah g pesta kuDa kT UTM tuh...hurm...agak borink..sebab...mgkin pegi xkene wktu....=)




Friday, March 11, 2011

anTz TurN To ZombiE seBaB Fungus..!!!

erm..kindda weird to hear but datz de truth...ku bc article nie through yahoo news....so no wonder la korg pun mesti ader terbace kan...great...jom kiter citer...sape yg da tawu...bc jela jgk alang2 korg da terjenguk blog aku nie..hehe...news tu dr National Geographic..

Sumer bnde jadi sbb Fungus yg uda mule mndominasi semut tuh...name fungus yg x prnh lagi kite dgr.."Ophiocordyceps camponoti-balzani"...hurm..pjg kan nm dier..n mcm menakutkan jer...hehe..Once the Fungus infect otak semut tuh...dier akan tumbuh dgn semangat nyer n release spores..!!! tu la bhyer nyer Fungus cmpared to BacteRia...senjata spores yg sgt bahaya..hurm..~~ then..once dier da infect...release spores n activity2 yg sepatutnyer Fungus buat...dier akan bunuh semut tuh....

Takut plak tgk semut yg tetiber ader tanduk..bkn jadi kt semut jer..tp dkt serangga2 laen jgk..hurm..~~nice sTory to share...n best jgk kalo wat microbial research psl "Ophiocordyceps camponoti-balzani" nie...apekah anda nie...~~~~???hurm....

kat sini ku attached Photo courtesy by David Hughes/National Geographic




Wednesday, March 9, 2011

vroooom..~~!!!!!....sLide ..siap..!!! now bLog..!!!

heyz..gotta say sorry didnt update ma own blog...tinta laju konon..huh...xde laju nyer....hurm...past 2 days pulun siapkan slide presentation LI...sok gonna present dkt sv ku..hope x kene edit...sebab...cm mls je..hehe..=)

smlm punyer citer...lab work just in de mornink...nothing interestink..just nk kongsi citer wot me n sue had for dinner....







Telur dadar..guest de price..hurm..rm1.20 ~~~
Tomyam ayam a.k.a tomyam serai..hurm..rm3.00 ~~~

yg paling ntah ape2 si telur dadar tu la...seciput jer...kelakar jer ku tgk..aish..mcm mn ea brg skrg nie...dijual sebegitu ruper...harga kalo x naek..size plak yg semakin diet...=)

tu cerite smlm..cerite hr nie..hurm..ku pulun wat slide lg major wktu kerje ku..smbil melayan roomate2 ku yg kekadang senget...sue and jgk husband ku si Subi...siap men kapal trbang kertas lagi ngn sue...jelousy..hehe...kiddin'...=)
dlm kebosanan n mengantuk ku..i received 1 file...hurm..ape kah..??got to c down there....



gotta confius..during diz 4 years..ur gonna study or phD or...part time modellin'..hehe...suke ht ko la subi...=)ape pun..ku tawu ko sgt hebat..kdg2 teringin nk jd mcm ko..

1 more thing..alhmdulillah Dr.nora replied me setelah setiap hr mengupdate emel..tp xder..hr nie bersyukur kepada Tuhan..hehe...mybe i got chance pe yg aku nk..tp x tntu lagi..tp received from u...sy cukup happy da Dr.org kater..ade rzki x kemaner..=)

Sunday, March 6, 2011

mDzin + zaiLani - suDin = LappY baG secureD..!!!




selalu..before g mn2..turun dr mn2..msti check sumer brg..hr nie..dgn slumber and unconciously..ku g tgglkan bag laptop dlm taxi..laptop ku ade je ku galas kt belakang..ltk dlm bag lappy yg br kubeli...alhamdulillah la jgk kan..tp brg2 dlm beg yg ku tinggalkan tuh boleh tahan gak lumayannyer..LOG BOOK aku..a.k.a BUKU LAB yg sumer result analysis dlm tuh..hadoi..menangis skjp lah jgk..NYAWA tuh..!!!sementara menunggu Fizzy dtg tolong aku sumer bnder...hadoi my cousin dearie...am soooo sorry sbb da susakan awak...

erm pe lagi dlm tuh yer...cake mouse yg br kubeli...my baby bLue...hurm am sorry g tgglkan u...pe lagi..modem broadband pun de dlm tuh jgk..kalo x jmper...1 keje plak nk g terminate...kan kan..

dr 1 tmpt ke 1 tmpt..menunggu taxi wira pujaan hati...hurm maner nie...!!!!...1st stop dkt JJ Taman U...taxi cam tggl saki baki jer..driver lagi x berbaki..hehe..tggu dlm 10 min kot..ku da cam bingung2 je nk wat pe la nie..Fizzy suggest g tgk kt taxi station tuh..ku ikot jer...=)smpai sn..dpt lecture free..hehe..xpela..mmg salah ku pun..

next stop g JJ tmn u blk...mnunggu taxi pujaan hati..wira HJ bla bla bla..mn la kau nie ek....hurm...ku da abs ayat nk ckp ape..hurm...diam seribu bahase..ku tgk dier..dier tgk aku..mcm tuh la jdnyer..then ktorg dpt cntct num en.mDzin...ku da agak heppy coz ader sign baek bag Lappy tuh nk jmper blk..tgk2..hurm..

maaf..bkn anda yg kami cari...dr mDzin ker en.Zailani..hadoi...Fizzi kater..lps nie mgkin pergi ke suDin plak kot..haha..kalo btul..mmg ajak blk jela kot..kikiki...=)erm..same question...but different ans..mmg pakciklah yg kami cr..yeah..!!!hehe..ku da heppy tahap dewa...=)but he asked for 5th teen ringgit service charge..hurm..kazen ku agk x puas ati tntng itu..=)xpela..

ape pun...TERIMA KASIH SGT2 kt u Fizzy..ur' helpin' me a lot...am not forget whut ur said.."...biler kat sini..anda tggungjawab kami..."..terharu r jgk..tp ku cover...MESTI..!!! hehe..makngah..mak and abah..terima kasih byk2 jgk....=)

Pengalaman termahal yg aku ader setakat ku kt JB nie....am lucky coz havin' nice couzin like u..and a family like them...thank yiu very much...

"Pengalaman tuh....buat hiDup bermakna....."


Saturday, March 5, 2011

bLackcurranT suSu tu sedaP..!!!!

semaLam jumpe sedara mara yg da lm x ku ketemu..de la jgk dlm setahun lebih kot...haha..saper suro x blk rayer..???..hikhik..Fizzy kazen ku tersayang..thanx for fetch me..and anda menyelesaikan masalah BB ku yg da ter'terminated' sbb 2 bln seminggu x berbayar tnpa ku sedari..eee..teruk betul..

hurm...dLm kete..kamu mengoffer recipe gassY bLackcurrant susu...hurm..nyum nyum..!!! bunyi cam sedap...??? sedap x tuh..???tunggu.........=)

nice moment wiF u dude...hehe..mncari susu cair kt kedai runcit..pdhal 1 tin jer pun...hurm..dgn rupeku selekeh cam mkcik jual kuih utk Bfast...uiyooo....malu la jgk..jatuh shm i..!!!hehe..

mission continued...hurm..susu cair tuang dkt 1 tin..curdling lak jdnyer..alamak..mcm mn tuh..??hehe..tp bantai laaa...sebaaab...bLackcurrant susu anda sgt sedap.....=)

Laku sampai abs 1 jug...hehe..sy sgt suker..gonna try next time...btw..i gained so much "sentimental value"...havin' nice moment yesterday...!!!! FUN FUN FUN...=)





FirsT drop t.i.n.t.a.k.u


Send a Teddy Bear Note at WiddlyTinks.com